r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Debatavond Toekomst voor links, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 24 april 2015 17:00
plaats Amsterdam
locatie Kleine-Gartmanplantsoen 10 Toon locatie
aanwezigen J.L. (Hans) Spekman, M.L. (Mei Li) Vos, R.A. (Roos) Vermeij, A. (Arjan) Vliegenthart, H.J. (Rik) Grashoff, J.F. (Jesse) Klaver, R. (Rens) van Tilburg e.a.
organisatie Wiardi Beckman Stichting (WBS)

Share: Facebook Twitter LinkedIn

Het zijn moeilijke tijden voor links. De wereld is veranderd, maar hebben linkse partijen zich wel voldoende aangepast? Rechtse partijen lijken groter te worden, ten koste van de linkse. Maar betekent dat ook dat mensen in Nederland links niet meer zien zitten? Dat ze geen belangstelling meer hebben voor progressieve ideeën? Of moeten de ideeën anders aan de man worden gebracht?

Waarover moet de linkse politiek gaan, in de nabije toekomst? Daarover schreven jonge denkers uit allerlei hoeken in S&D, het blad van de Wiardi Beckman Stichting en De Helling, het blad van het Wetenschappelijk bureau van Groenlinks.

Te gast zijn onder meer Rens van Tilburg (Sustainable Finance Lab), Matthijs Rooduijn (UvA, Stuk rood vlees), Josje de Ridder (SCP), Merijn Oudenampsen en Dylan van Rijsbergen (denktank Tenk), die allen stukken hebben geschreven. Uit de politiek reageren Hans Spekman en Rik Grashoff (respectievelijk voorzitter van PvdA en van GroenLinks), de Tweede Kamerleden Mei Li Vos, Roos Vermeij en Jesse Klaver, en ook Arjan Vliegenthart (SP wethouder te Amsterdam).

Onder leiding van Yoeri Albrecht (De Balie).

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website van De Balie


1.

Meer over...

Terug naar boven