r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Toekomst voor Links, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 24 april 2015 17:00
plaats Amsterdam
locatie Debatcentrum De Balie Toon locatie
aanwezigen J.L. (Hans) Spekman, H.J. (Rik) Grashoff, R. (Rens) van Tilburg e.a.
organisatie De Balie

Dit programma is uitverkocht, maar is vanaf 17:00 live te volgen via live.debalie.nl

Het zijn moeilijke tijden voor links. De wereld is veranderd, maar hebben linkse partijen zich wel voldoende aangepast? Rechtse partijen lijken groter te worden, ten koste van de linkse. Maar betekent dat ook dat mensen in Nederland links niet meer zien zitten? Dat ze geen belangstelling meer hebben voor progressieve ideeën? Of moeten de ideeën anders aan de man worden gebracht?

Waarover moet de linkse politiek gaan, in de nabije toekomst? Daarover schreven jonge denkers uit allerlei hoeken in S&D, het blad van de Wiardi Beckman Stichting en De Helling, het blad van het Wetenschappelijk bureau van Groenlinks.

Een debat onder leiding van Balie-directeur Yoeri Albrecht. Te gast zijn onder meer Rens van Tilburg (Sustainable Finance Lab), Matthijs Rooduijn (UvA, Stuk rood vlees), Pim Paulusma (FNV), Harriet Duurvoort (journalist en columnist van de Volkskrant), Merijn Oudenampsen en Dylan van Rijsbergen (denktank Tenk), die allen stukken hebben geschreven. Uit de politiek reageren onder meer Hans Spekman en Rik Grashoff (respectievelijk voorzitter van PvdA en van GroenLinks).


Delen

Inhoud

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven