r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Partij voor de Dieren in actie voor natuur en tegen kolencentrales, Rockanje

kaart nederlandRockanje
datum 13 maart 2015 10:30 - 12:00
plaats Rockanje
aanwezigen E. (Esther) Ouwehand e.a.
organisatie Partij voor de Dieren (PvdD)

Op vrijdag 13 maart zal Tweede Kamerlid Esther Ouwehand, samen met lijsttrekker van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland, Carla van Viegen, een protestactie houden in Natura 2000-gebied Voornes Duin in Westvoorne voor behoud en uitbreiding van natuur en tegen de vervuilende kolencentrales.

Het Natura 2000-gebied Voornes Duin heeft momenteel nog de grootste biodiversiteit in Europa, maar wordt ernstig bedreigd door nieuwe kolencentrales op de nabijgelegen Maasvlakte vanwege de enorme CO2 uitstoot.

De Partij voor de Dieren wil hiermee een statement maken voor behoud en uitbreiding van de duinen en de natuur en tegen de zeer vervuilende kolencentrales. In plaats daarvan wil de Partij voor de Dieren inzetten op duurzame wind- water- en zonne-energie, meer natuur en het verbinden van de natuurgebieden.

Op vrijdag 13 maart wordt om 10.30 uur de actie gehouden in Voornes Duin, startlocatie: bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12A 3235 NK Rockanje


Inhoud

1.

Partij voor de Dieren (PvdD)

De Partij voor de Dieren (PvdD) beschouwt dieren als de allerzwaksten in de samenleving en wil dierenwelzijn terugbrengen op de politieke agenda. Politiek leider van de Partij voor de Dieren is Esther Ouwehand. De partij werd opgericht in 2002.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 haalde de PvdD vijf zetels, een winst van drie zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2012, 2010 en 2006. In 2019 splitste een lid zich af. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...

Terug naar boven