r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Thema-avond met Kees Verhoeven “de nieuwe digitale samenleving”, Amersfoort

Amersfoort, de Koppelpoort
datum 23 maart 2015 20:00
plaats Amersfoort
locatie Amershof Snouckaertlaan 11 Toon locatie
organisatie Democraten 66 (D66)

De snelheid van innovatie binnen de digitale economie is onvoorstelbaar. Wie het nieuws nauwgelet volgt, zal bijna dagelijks nieuwe ideeën tegenkomen.

Ondertussen laat dit ook de traditionele economie niet ongemoeid. Zo voelen taxi-chauffeurs de hete adem van Uber en vechten auteursrecht-organisaties hard tegen de streaming en download-wereld. Dit heeft demonstraties ten gevolge en zet de rechtsstaat onder druk.

Op 23 maart organiseren Digitaal 66 en TA Democratie en Rechtsstaat een thema-avond over “disruptie van de digitale economie” met Tweede Kamerlid Kees Verhoeven. Tijdens deze avond krijgen we eerst een korte introductie op het onderwerp van een expert, waarnaar Kees Verhoeven en de zaal met elkaar in discussie kunnen gaan. De avond wordt afgesloten met een noot over de politieke actualiteit.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in de Amershof te Amersfoort. Daarvoor zal om 19.30 de algemene vergadering worden gehouden.

Moties Congres 101

Indien u een motie wenst in te dienen voor het partijcongres op 18 april 2015 in Rotterdam, kunt u deze tot 20 maart 2015 opsturen naar bestuur@d66democratie.nl. Alle moties zullen behandeld worden tijdens de algemene vergadering op 23 maart 2015 om 19.30 te Amersfoort.


Inhoud

1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De functie van partijleider is sinds het vertrek van Alexander Pechtold vacant. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo. De huidige partijvoorzitter is Anne-Marie Spierings.

D66 haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 19 zetels, een winst van zeven zetels ten opzichte van het resultaat bij de verkiezingen in september 2012. De partij heeft zeven zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...

Terug naar boven