r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

NGIZ Den Haag |Seminar | Rusland, Oekraïne en het oosten van Europa: wat brengt de toekomst?

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 9 maart 2015 16:00
plaats Den Haag
locatie Clingendael 7 Toon locatie
aanwezigen J.Q.TH. (Jan) Rood e.a.
organisatie Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ)

HELAAS GEEN PLAATSEN MEER BESCHIKBAAR

Rusland, Oekraïne en het oosten van Europa: wat brengt de toekomst?

NGIZ- Clingendael actualiteitenseminar

Na lang onderhandelen werd op 12 februari een akkoord gesloten over een staakt het vuren in Oost-Oekraïne. Een eerder akkoord had geen resultaat. De strijd ging door. Biedt dit akkoord meer reden voor hoop? Dat hangt vooral af van de opstelling van Rusland. Wat zijn de bedoelingen van Poetin en het Kremlin? Wat is de positie van de rebellen? Zijn zij bereid tot een compromis binnen de territoriale grenzen van de huidige Oekraïne? Wat is hoe dan ook de toekomst van dat land? Welke opties heeft het Westen -de EU, VS en NAVO- mocht het conflict wederom escaleren, welllicht tot voorbij Oekraïne? Kan het Westen überhaupt iets uitrichten om Russische agressie tegen te gaan?

Deze vragen zullen aan de hand van de actuele ontwikkelingen worden besproken tijdens dit NGIZ-Clingendael actualiteiten seminar.

Inleiders zijn Peter d’Hamecourt (journalist, publicist en columnist) die aan de hand van zijn nieuw verschenen boek Rusland in oorlog deel 2 zijn visie op Rusland en de Russische opstelling in het huidige conflict zal geven, en Laura Starink (o.a. oud-correspondent NRC in Moskou), auteur van De schaduw van de grote broer, die over positie van de landen rond Rusland zal spreken, in het bijzonder Oekraïne. Coreferent is Tony van der Togt, verbonden aan Instituut Clingendael, die de positie van het Westen voor zijn rekening zal nemen. Het seminar zal worden voorgezeten door Jan Rood, voorzitter NGIZ.

Graag nodigen wij u uit voor dit seminar.

Het seminar vindt plaats op maandag 9 maart a.s.

Aanvangstijd: 15.45 uur inloop met koffie en thee

16.00 uur aanvang, 18.00 afsluiting en borrel

Locatie: Instituut Clingendael | Clingendael 7 | 2597 VH Den Haag

Deelname: Deelname aan het seminar is kosteloos, wel zien wij graag uw aanmelding voor donderdag 5 maart via cbakker@clingendael.nl tegemoet. U kunt ook het hiervoor bestemde inschrijfformulier invullen.

Na afloop van het seminar is er gelegenheid een gesigneerd exemplaar van de boeken aan te schaffen.


Delen

Inhoud

1.

Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ)

Sinds 1945 bestaat er een Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) dat onder meer via lezingen en debatten zo veel mogelijk mensen informatie wil geven over internationale aangelegenheden.

Het NGIZ werkt samen met andere organisaties op het gebied van internationale betrekkingen, stimuleert wetenschappelijk onderzoek door vestiging van (drie) bijzondere leerstoelen en looft een prijs uit voor universitair onderzoek naar internationale onderwerpen.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven