r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Omstreden Vrijheid, Amsterdam

datum 18 februari 2015 17:00 - 19:00
plaats Amsterdam
locatie Keizersgracht 102 Toon locatie
aanwezigen M.L. (Mei Li) Vos, J.C.J. (Hans) Boutellier Boutellier, B.G.J. (Bob) de Graaff, R.H. (René) Cuperus, M. (Myrthe) Hilkens, M. (Menno) Hurenkamp, R. (Rens) van Tilburg e.a.
organisatie Wiardi Beckman Stichting (WBS)

Share: Facebook Twitter LinkedIn

Uitnodiging presentatie WBS Jaarboek Rode Hoed

Vrijheid is na ’Parijs’ weer helemaal terug. Op een huiveringwekkende manier werd duidelijk hoezeer vrijheid een omstreden begrip is, hoezeer we 'gedoemd zijn tot strijdbaarheid'. Maar waar liggen de ijkpunten voor die botsing? Niet alleen in integratie en cultuur of bij de veiligheidsdiensten. Maar ook in het onderwijs, de economie, op Internet. En, niet te vergeten, in de politiek.

Maar naast de verdediging van de vrijheid tegen terreur en fundamentalisme, is er ook de doorgeschoten ‘vrijheid’ van de mondiale marktsamenleving en de valse vrijheid van het rechtspopulisme. Het is de hoogste tijd voor een rijker, minder materialistisch en minder populistisch vrijheidsbegrip.

Daarover schrijven in Omstreden Vrijheid: Hans Boutellier, René Cuperus, Mark Elchardus, Bob de Graaff, Myrthe Hilkens, Henk Hofland, Erik Huizer, Menno Hurenkamp, Marnix Krop, Bram Mellink, Merijn Oudenampsen, Ingrid Robeyns, Margo Trappenburg, Rens van Tilburg, Willem Trommel en Liesbet van Zoonen.

Een aantal van deze auteurs en Mei Li Vos (de politieke mystery guest) zullen hun visie geven op de vrijheidsparadoxen van onze tijd. Uitgeverij Van Gennep & de Wiardi Beckman Stichting, de denktank voor de PvdA, nodigen u met veel plezier voor deze gedachtewisseling uit. Met een kleine borrel na.

Aanmelden

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dat is de reden dat we met een gastenlijst moeten werken. Graag zo snel mogelijk aanmelden via send@wbs.nl.


1.

Meer over...

Delen

Terug naar boven