r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Rutte niet naar EU-top in Brussel

donderdag 18 december 2014, 15:49
gewijzigd

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte gaat donderdag definitief niet naar de EU-top in Brussel. Dat meldde zijn woordvoerder donderdag. De Luxemburgse collega Xavier Bettel zal namens Rutte de Nederlandse standpunten naar voren brengen. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken zal Bettel bijpraten over de Nederlandse standpunten.

Rutte blijft in Den Haag om te werken aan een oplossing voor de zorgcrisis. Hij had eerder al laten weten dat hij beschikbaar is voor een debat in de Tweede Kamer over de zorgcrisis, mocht de Kamer hem daartoe donderdag nog uitnodigen.

Volgens interne regels van de Europese Raad mogen de regeringsleiders of staatshoofden zich niet laten vervangen. ,,Wel bestaat de mogelijkheid dat een ander lid van de Europese Raad namens mij optreedt'', aldus Rutte in een brief aan de Tweede Kamer donderdag.

Rutte heeft Bettel gevraagd namens hem het woord te voeren omdat de Luxemburger in anciënniteit de oudste Benelux-partner is. De Belgische premier Charles Michel zit er nog maar sinds kort.

Terug naar boven