r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

De macht van de lobby, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 20 oktober 2014 20:00
plaats Utrecht
aanwezigen A. (Arco) Timmermans, K. (Kees) Verhoeven, M. (Marcel) Halma e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD)

The Florin, Nobelstraat 2, Utrecht (stad)

Wat is lobbyen eigenlijk? Hoe ethisch verantwoord is het? En hoe groot is de invloed van lobbyisten precies?

Over lobbyisme wordt vaak in negatieve termen gesproken. Het zou achterkamertjespolitiek zijn en onze democratie bedreigen. Ook zou er sprake zijn van corruptie en een gebrek aan transparantie.

Of daar sprake van is, hoor je allemaal op 20 oktober in de Florin. Dan staat de maandagavond van de JD-Utrecht namelijk in teken van het lobbyisme. Het zal gaan over de rol van lobbyisten in de (Nederlandse) politiek. Inzichtelijk wordt gemaakt wat ze precies doen, hoe groot hun invloed is, hoe de politiek er tegenover staat en of we ons daar zorgen over moeten maken.

Sprekers:

Arco Timmermans, hoogleraar Public Affairs in Leiden Marcel Halma, voorzitter van de Beroepsvereniging voor Public Affairs Kees Verhoeven, tweede kamerlid en campagneleider D66

Locatie: De Florin, Nobelstraat 2 Utrecht (het zaaltje is de deur richting de WC door, en dan de trap op naar de eerste verdieping) I

nloop vanaf 19.30

Start: 20.00

Borrel vanaf 22.00

Meld je hier aan.


Inhoud

1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 5000 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...

Terug naar boven