r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Brabantdag 2014 (Den Bosch)

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com

Vierde editie van de PvdA Brabantdag plaats op het provinciehuis in Den Bosch. Met Commissaris van de Koning Wim van de Donk (CDA), minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk, de Tweede Kamerleden Otwin van Dijk, Mei Li Vos, Selcuk Ozturk, Mohammed Mohandis, Attje Kuiken, Michiel Servaes en Sultan Gunal en Europarlementariër Kati Piri. Maar eveneens met Brabantse wethouders als Theo Maas, Paul van Liempd en Yasin Torunoglu.

lees verder »


Inhoud

1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie (CDU). De positie van politiek leider is Lilianne Ploumen.

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar negen zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement.

2.

Meer over...

Terug naar boven