r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Brabantdag 2014 (Den Bosch)

Kalender

Vierde editie van de PvdA Brabantdag plaats op het provinciehuis in Den Bosch. Met Commissaris van de Koning Wim van de Donk (CDA), minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk, de Tweede Kamerleden Otwin van Dijk, Mei Li Vos, Selcuk Ozturk, Mohammed Mohandis, Attje Kuiken, Michiel Servaes en Sultan Gunal en Europarlementariër Kati Piri. Maar eveneens met Brabantse wethouders als Theo Maas, Paul van Liempd en Yasin Torunoglu.

lees verder »


Inhoud

1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...

Terug naar boven