r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Onderzoek naar subsidiemisbruik Krol

vrijdag 9 mei 2014, 10:39

DEN HAAG (ANP) - Minister Jet Bussemaker van Onderwijs laat onderzoek doen naar mogelijk subsidiemisbruik van voormalig 50PLUS-leider Henk Krol. Er zijn volgens haar signalen dat Krol, eerder directeur van de Gay Krant, overheidsgeld verkeerd heeft besteed.

Volgens het AD zou hij overheidssubsidie om een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren op te zetten, hebben gebruikt voor onder meer een seksshop. Bussemaker stelt dat het geld wordt teruggevorderd als blijkt dat het verkeerd is gebruikt. Wanneer het onderzoek af is, kon ze nog niet zeggen.

Krol zegt in een reactie op de website van het AD te hopen dat het onderzoek ,,een einde maakt aan de onzin die circuleert''.

Krol ontving tussen 2008 en 2011 zo'n 3 ton aan subsidie. Die zou grotendeels zijn gebruikt om zijn commerciële bedrijven te spekken.

Krol moest vorig jaar opstappen als fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer toen aan het licht kwam dat hij pensioenpremies van personeel van de Gay Krant niet had afgedragen. Hij is nu kandidaat voor het Europees Parlement voor 50PLUS.

Terug naar boven