r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

8 mei: Dag van Europa met speciale aandacht voor de verkiezingen en de stemwijzer

Huis van Europa
datum 8 mei 2014
aanwezigen W.J. (Wim) Deetman e.a.
organisatie Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL)

Op 8 mei hebben het Europees Parlement Informatiebureau en de Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland een feestelijke opening van onze nieuwe marktkraam alias stemwijzer en grote informatieve smartphone georganiseerd. Dit vond plaats tegen de achtergrond van de Dag van Europa.

Omdat de marktkraam gemaakt is in samenwerking met ProDemos waren er ook leerlingen van ProDemos alsmede leerlingen van ons eigen onderwijsprogramma 'een10voorEuropa' aanwezig.

De heer Wim Deetman, oud-burgemeester van Den Haag en voorzitter van de Raad van Toezicht van ProDemos, speelde een hoofdrol tijdens de opening.

Interessant detail is dat de heer Deetman ook vice-voorzitter van het stemlokaal in het Huis van Europa zal zijn op 22 mei. Dus.... bepaal in het Huis van Europa op wie je wilt stemmen en breng je stem ook hier uit tijdens de Europese verkiezingen!

.

Lees meer over de Stemwijzer


Inhoud

1.

Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL)

In elk van de lidstaten heeft het Europees Parlement minstens één bureau. Voor Nederland is dat het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland. Grote landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje hebben meerdere bureaus.

Het bureau bevindt zich aan de Korte Vijverberg in Den Haag. Het pand - het Huis van Europa - wordt gedeeld met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie, wat bijzonder praktisch is voor mensen die regelmatig contact onderhouden met beide Europese instellingen, zoals politici, journalisten en belangenbehartigers.

2.

Meer over...

Terug naar boven