r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

50PLUS stelt kandidatenlijst Europese verkiezingen vast

zaterdag 29 maart 2014, 14:39

HILVERSUM (ANP) - 50PLUS gaat werk maken van de situatie van de oudere werknemer op de arbeidsmarkt.Tijdens het congres van zijn partij in Hilversum kondigde Norbert Klein, fractievoorzitter in de Tweede Kamer, een actieplan aan. Volgens hem stelt het kabinet zich asociaal op tegenover oudere werkzoekenden.

Het congres stelde ook de kandidatenlijst voor de Europese Verkiezingen vast, met ex-VVD'er Toine Manders als lijsttrekker en voormalig fractievoorzitter in de Tweede Kamer Henk Krol als lijstduwer. De politicus verliet in oktober vorig jaar de Tweede Kamer na onthullingen dat hij als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd pensioenpremies voor zijn medewerkers had betaald.

Scheidend partijvoorzitter Jan Nagel zei zaterdag dat een terugkeer in de Tweede Kamer van Krol niet aan de orde is. Krol is wel vrij om zich weer kandidaat te stellen, vond Nagel, al voegde hij eraan toe dat Krol goed moet kiezen bij welke verkiezingen hij op de lijst wil gaan staan. De voormalige fractievoorzitter werd al met voorkeurstemmen gekozen in de gemeenteraad van Eindhoven.

Het 50PLUS-congres koos John Struijlaard als nieuwe voorzitter. Struijlaard was al vicevoorzitter en is ook fractievoorzitter van 50PLUS in de provinciale staten van Zuid-Holland.

Terug naar boven