r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Gouda - Aanbieden insectenhotel aan initiatiefgroep Weeshuis

Gouda
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 14 maart 2014 12:15 - 12:45
plaats Gouda
locatie Binnenplein oude weeshuis/voormalige bibliiotheek, spieringstraat Toon locatie
aanwezigen E. (Esther) Ouwehand e.a.
organisatie Partij voor de Dieren (PvdD)

Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid, en Corina Kerkmans, lijsttrekker, overhandigen een bijenhotel aan de Initiatiefgroep voor het Weeshuis. Zo dragen ze niet alleen bij aan een groene stad, maar ondersteunen ze ook de initiatiefgroep in haar wens om het Weeshuis voor de Goudse burgers toegankelijk te houden. Hiermee wordt door de Partij voor de Dieren ludiek ingespeeld op de eerdere plannen om in dit monumentale pand een hotel te huisvesten.

Bovendien wil de partij dat de gemeente Gouda haar steentje bijdraagt aan het afwenden van het uitsterven van de bij, die onmisbaar is voor onze voedselvoorziening.


Inhoud

1.

Partij voor de Dieren (PvdD)

De Partij voor de Dieren (PvdD) beschouwt dieren als de allerzwaksten in de samenleving en wil dierenwelzijn terugbrengen op de politieke agenda. Politiek leider van de Partij voor de Dieren is Esther Ouwehand. De partij werd opgericht in 2002.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 haalde de PvdD vijf zetels, een winst van drie zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2012, 2010 en 2006. In 2019 splitste een lid zich af. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...

Terug naar boven