r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Verkiezingsrally in Amsterdam met Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en Lilianne Ploumen

Kalender

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert de PvdA door het hele land verkiezingsrally’s. Op zaterdag 15 maart vindt er een rally plaats in Amsterdam, met onder andere speeches van Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en lijsttrekker van de PvdA Amsterdam Pieter Hilhorst en live muziek. Ook zijn er gratis poffertjes en een springkussen voor de kinderen. Het programma zal worden gepresenteerd door Gerdi Verbeet. Daarnaast zijn ook Lilianne Ploumen en Tweede Kamerleden Mei Li Vos, Khadija Arib en Marith Rebel aanwezig. Iedereen is welkom, dus kom langs!


Inhoud

1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...

Terug naar boven