r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Mkb-zzp debat met Mei Li Vos, Amsterdam

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 10 januari 2014 15:00
plaats Amsterdam
locatie Rode Hoed, Keizersgracht 102 Toon locatie
aanwezigen M.L. (Mei Li) Vos e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA)

De Rode Ondernemers en Tweede Kamerlid Mei Li Vos nodigen je uit voor de Nieuwjaarsborrel en het debat tussen mkb’ers en zzp’ers. Praat mee, denk mee en borrel mee op deze middag voor mkb’ers en zzp’ers.

Mkb’ers hebben andere dingen nodig dan zzp’ers. Een mkb’er wil zo min mogelijk regels, sommige zzp’ers roepen juist om meer regels. Mkb’ers klagen over de enorme bak administratie voor het hebben van personeel, zzp’ers willen meer bescherming tegen opdrachtgevers die de tarieven drukken. De behoeftes lijken vaak te botsen. De zekerheid van de een is het risico van de ander. Maar zowel de mkb’er er als de zzp’er wil werk, handel en opdrachten.

In een debat tussen mkb’ers en zzp’ers onderling leggen we de dilemma’s op tafel, maar zoeken we ook naar oplossingen waar beiden mee kunnen leven, en problemen die de politiek wel zou kunnen oplossen. Econome Esther van Rijswijk leidt het debat.

Het debat (en de borrel erna) is dé mogelijkheid voor ondernemende Nederlanders met een links kloppend hart om elkaar te ontmoeten, netwerken en bij te dragen aan ideeën voor een beter werkende economie.

Meld je aan voor het debat >


Inhoud

1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie (CDU). Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom in een interne verkiezing versloeg. Asscher is bij de verkiezingen van 2021 opnieuw lijsttrekker.

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar negen zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...

Terug naar boven