r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Voorzitter van Europees Parlement, Martin Schulz, in Nederland, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

De voorzitter van het Europees parlement, Martin Schulz, bracht op 2 en 3 december 2013 een bezoek aan Nederland. Martin Schulz wilde zo meer inzicht krijgen in de werkwijze van het Nederlandse parlement en een goed beeld van de Nederlandse samenleving.

De heer Schulz bracht een bezoek aan het Binnenhof, waar hij ontvangen werd door de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, en de Voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg. Hierna had hij een gesprek met de leden van de vaste commissies voor Europese Zaken en Financiën van de beide Kamers.

Martin Schulz bracht ook een bezoek aan Europol, het ROC Mondriaan in Den Haag, waar hij een rondgang maakte langs de verschillende leergangen en sprak met studenten, aan de Haagse stationsbuurt en het Rode Dorp, waar een renovatieproject voor studentenhuisvesting wordt gerealiseerd, en aan het Huis voor Democratie en Rechtsstaat Pro Demos.

Verder heeft de heer Schulz een ontmoeting gehad met minister-president Rutte en minister Timmermans van Buitenlandse Zaken, en isl hij in audiëntie ontvangen door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Burgemeester Van Aartsen heeft in het Oude Stadhuis van Den Haag een diner aangeboden met vertegenwoordigers van onder meer Europese instellingen die in Den Haag gevestigd zijn.

Twitter volgers en Facebook fans hadden vragen ingestuurd en die heeft Martin Schulz beantwoordt. Op onze Facebook pagina hieronder kunt u de video's bekijken!

Facebook Europees Parlement


Inhoud

1.

Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL)

In elk van de lidstaten heeft het Europees Parlement minstens één bureau. Voor Nederland is dat het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland. Grote landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje hebben meerdere bureaus.

Het bureau bevindt zich aan de Korte Vijverberg in Den Haag. Het pand - het Huis van Europa - wordt gedeeld met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie.

2.

Meer over...

Terug naar boven