r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU wil meer jonge studenten in ander land

dinsdag 19 november 2013, 14:31

STRAATSBURG (ANP) - Meer jonge Europese studenten, leraren en trainers moeten in een ander EU-land studeren, een opleiding volgen of stage kunnen lopen. Daarnaast wil de EU studenten een goedkope lening van maximaal 18.000 euro aanbieden om een masteropleiding in een ander land te volgen.

Het Europees Parlement in Straatsburg ging dinsdag akkoord met de plannen. Het gaat om een uitbreiding van het bestaande Erasmus-uitwisselingsprogramma voor studenten, waarbij zij een beurs kunnen aanvragen voor een tijdelijke studie in het buitenland.

Het is de bedoeling dat ruim 4 miljoen Europeanen tussen de 13 en 30 jaar van de mogelijkheden gebruik gaan maken. Voor het nieuwe programma is de komende 7 jaar bijna 15 miljard euro uitgetrokken.

De Nederlandse studentenorganisatie Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is zeer te spreken over het uitgebreide uitwisselingsprogramma. ,,Hierdoor kunnen studenten uit alle lagen van het onderwijs de kans krijgen internationale ervaring op te doen, wat aansluit bij een arbeidsmarkt die steeds internationaler wordt’’, aldus ISO-voorzitter Ruud Nauts.

Delen

Terug naar boven