r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Pechtold: Eurofielen-uitspraak Verheijen schandalig

zondag 10 november 2013, 10:17

DEN HAAG (ANP) - ,,Schandalig.'' Zo noemde Alexander Pechtold van D66 de zienswijze van Mark Verheijen van de VVD dat 'Eurofielen' als de Belgische liberaal Guy Verhofstadt een groter gevaar zijn voor het verenigd Europa dan de rechtspopulisten als de Franse Marine le Pen.

,,Geharnaste'' Eurofielen maken mensen bang voor overwicht vanuit Brussel en ondergraven daardoor juist het draagvlak voor Euopa, aldus Verheijen zaterdag. Pechtold zei in WNL op Zondag dat het een ,,zeer gevoelige politieke uitspraak'' is , met name omdat er een vergelijking wordt gemaakt tussen iemand als Verhofstadt, fractieleider van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE) in het Europees Parlement, en ,,geen al te frisse types''.

,,Het meest onfrisse type vind je in de spiegel, Alexander'', twitterde Geert Wilders daarop. De voorman van de PVV ontvangt Le Pen komende week in Den Haag. Pechtold vindt dat waakzaamheid is geboden tegen de 'nieuwe vrienden' van Wilders. De D66'er wees erop dat de nog altijd actieve vader van Marine le Pen een antisemiet is. Daar verdenkt Pechtold Wilders niet van, maar die zou zich er niet mee moeten inlaten.

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Terug naar boven