r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Britse werkgevers: Britten beter af in EU

zondag 3 november 2013, 21:13
gewijzigd

LONDEN (ANP) - Het lidmaatschap van de Europese Unie levert Britse huishoudens per saldo 3000 pond (3545 euro) per jaar op. Dat stelde de belangenbehartiger van het Britse bedrijfsleven CBI zondag.

,,De gemeenschappelijke markt is essentieel voor onze toekomst'', zei CBI-directeur John Cridland voorafgaand aan de jaarvergadering van zijn lobbyclub, die tevens de aftrap is van een campagne van de CBI om de Britten te overtuigen van het nut van het EU-lidmaatschap. ,,We zijn beter af binnen een hervormde EU dan erbuiten zonder invloed.''

Cridland ziet niets in voorstellen om wetgeving met betrekking tot de arbeidsmarkt en het bestuur van bedrijven weer helemaal terug te brengen naar het nationale niveau. ,,We denken niet dat het praktisch is om Groot-Brittannië af te scheiden van Europa en er simpelweg op in te zetten macht terug te krijgen. De concurrentiekracht van Europa is net zo belangrijk voor Groot-Brittannië als voor Duitsland en Spanje.''

Op basis van wetenschappelijke studies uit het verleden concludeert CBI dat het EU-lidmaatschap de Britse economie jaarlijks 62 tot 78 miljard pond oplevert. Dat vertaalt zich naar 3000 pond per huishouden of 1225 pond per inwoner.

De werkgeversorganisatie bepleit de invoering van een gemeenschappelijke Europese dienstenmarkt en een gemeenschappelijke digitale markt. Die moet het makkelijker maken voor toetreders in de handel via internet.

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Terug naar boven