r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Toine Manders (VVD) lijsttrekker 50PLUS bij Europese verkiezingen

donderdag 17 oktober 2013, 12:33

DEN HAAG/BRUSSEL (ANP) - Toine Manders, nu nog voor de VVD in het Europees Parlement, wordt lijsttrekker voor 50PLUS bij de Europese verkiezingen. Dat heeft het hoofdbestuur van 50PLUS besloten, aldus een woordvoerder donderdag.

Manders (57) wordt als enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap voorgedragen tijdens de algemene ledenvergadering op zaterdag 2 november in Hilversum. De verdere lijst is nog niet rond.

De seniorenpartij prijst de grote ervaring van Manders. Ze had al langer contacten met hem, onder meer over het onderwerp pensioenen. De partij denkt met hem een echte stemmentrekker binnen te halen: ,,Manders stond in 1999 op een onverkiesbare plaats, maar werd met voorkeurstemmen gekozen. Ook in 2004 en 2009 behaalde hij voldoende stemmen om rechtstreeks gekozen te worden '', aldus een woordvoerder. Manders is in Oost-Brabant, waar hij vandaan komt, heel populair.

Manders was al langer lid van ook 50PLUS en zegt zijn lidmaatschap van de VVD op, aldus de zegsman.

Toine Manders is sinds 1999 lid van het Europees Parlement. Hij was ook actief als industrieel vormgever, eigenaar van een plantenkwekerij en advocaat. In het Europees Parlement houdt hij zich veelal bezig met juridische zaken en interne markt.

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Delen

Terug naar boven