r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Sargentini (GroenLinks, EP) uitgeroepen tot European Fair Politician of the Year door Nederlandse denktank

woensdag 26 juni 2013, 16:02

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik mag zich de Fair Politician of the Year 2012-2013 noemen, omdat hij zich het meest van alle Tweede Kamerleden heeft ingezet voor de belangen van ontwikkelingslanden. Van Ojik krijgt de prijs woensdag uitgereikt door de Foundation Max van der Stoel.

Hij bleef er bij minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) op hameren dat een grotere rol van handel en het Nederlandse bedrijfsleven niet ten koste mag gaan van ontwikkelingslanden en armoedebestrijding, aldus de stichting. De thema's die hij aankaartte waren eerlijke handelsverdragen, landroof, biobrandstoffen en belastingontwijking.

Het Kamerlid ziet de prijs ,,als een extra aanmoediging om op de ingeslagen weg door te gaan, want eerlijk delen gaat niet alleen over Nederland. Ik zie eerlijk delen breder, dus ook over grenzen heen en met toekomstige generaties."

Dinsdag riep de stichting zijn partijgenote in het Europees Parlement Judith Sargentini al uit tot European Fair Politician of the Year.

Terug naar boven