r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Uitgezet. Debat bij VARA-serie, Den Haag

Humanity House
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 17 juni 2013 13:00 - 17:00
plaats Den Haag
locatie Humanity House, Prinsegracht 8 Toon locatie
aanwezigen J.S. (Joël) Voordewind, S.M.J.G. (Sharon) Gesthuizen, P.R. (Peter) Rodrigues, W. (Wouke) van Scherrenburg, M.E. (Marit) Maij e.a.
organisatie Humanity House

Limburgser dan vlaai, Noord-Hollandser dan kaas en Zeeuwser dan het meisje…

In het huidige regeerakkoord is het ‘Kinderpardon’ opgenomen, waardoor asielzoekerskinderen die al lang in Nederland wonen een verblijfsvergunning krijgen. Mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Lang niet ieder kind voldoet hieraan. Deze kinderen keren binnenkort terug naar het land van hun ouders.

Hoe vergaat het kinderen die terugkeren? In de serie Uitgezet volgt de VARA kinderen van afgewezen asielzoekers die de afgelopen tien jaar zijn uitgezet naar het land van hun ouders. Verslaggever Sinan Can zoekt kinderen op in Afghanistan, Irak, Armenië, Kosovo en Angola om te kijken hoe het met hen gaat. In de serie komen vragen aan de orde rond de veiligheid van de kinderen (Hoe vergaat het kinderen die worden teruggestuurd naar conflict-gebieden?) en hun welzijn (Welke gevolgen heeft uitzetting voor hun geestelijke gezondheid en veerkracht?). VARA organiseert samen met Humanity House een debat, in aanloop van de documentaireserie Uitgezet.

In debat met

Aan de hand van fragmenten uit de serie debatteren Joël Voordewind (ChristenUnie), Sharon Gesthuizen (SP), Marit Maij (PvdA), Marc Dullaert (Kinderombudsman), Magrite Kalverboer (hoogleraar Kind & Vreemdelingenrecht), Peter Rodrigues (hoogleraar immigratierecht) en Fried Didden (Kosovo Health Foundation) met elkaar. Daarnaast voegen vertegenwoordigers van Inlia, VluchtelingenWerk Nederland, de UNHCR, Defence for Children, Unicef en IOM Nederland zich bij het gesprek.

Centraal staat de vraag hoe de Nederlandse asielprocedure er met het oog op de belangen van kinderen in de toekomst uit zou moeten zien. Wouke van Scherrenburg, voormalig parlementair verslaggever bij de NOS, leidt de middag.

Plek reserveren?

Mail naar aanmelden@humanityhouse.org o.v.v. 'Uitgezet'. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je op de gastenlijst staat.

Voertaal van het debat is Nederlands

Foyer open 13.00 uur

Debat start 14.00 uur

Debat eindigt 16.30 uur

Entree is gratis

De vierdelige tv-serie ‘Uitgezet’ begint op woensdag 26 juni om 21.10 uur op Nederland 2.


1.

Meer over...

Terug naar boven