r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

VVD verdeeld over voorgesteld maximum van drie termijnen voor Europarlementariërs

woensdag 22 mei 2013, 9:34
gewijzigd

BRUSSEL (ANP) - VVD'ers die in het Europees Parlement (EP) willen, zullen in de toekomst niet langer dan drie termijnen zitting mogen nemen. Maar niet iedereen in de partij is het met dit voorstel eens. Zo wil de VVD Noord-Brabant voorkomen dat de maatregel ingaat. Op het voorjaarscongres in Maarssen, komend weekend, zal deze delegatie de kwestie aanzwengelen.

Want als het voorstel doorgaat, betekent dit dat zittend Europarlementariër Toine Manders zich niet meer verkiesbaar kan stellen voor de komende Europese verkiezingen in mei volgend jaar. De Brabander is nu bezig met zijn derde termijn als Europarlementariër.

,,In het Europees Parlement heb je mensen nodig die weten hoe de hazen lopen en daar is tijd voor nodig'', aldus Mieke Geeraedts van de VVD Noord-Brabant. Zij wijst erop dat Manders' collega Jan Mulder zal vertrekken. Ook stelt ze dat de VVD-lijsttrekker voor het EP Hans van Baalen als voorzitter van de Internationale Liberalen vaak weg is. ,,Dan is het belangrijk om iemand te hebben die van de hoed en de rand weet en deskundig is.''

Terug naar boven