r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Esther Ouwehand bij Filmavond De Haas in de Marathon in Leiden

Stadhuis van Leiden
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 26 april 2013 20:00 - 22:00
plaats Leiden
aanwezigen E. (Esther) Ouwehand e.a.
organisatie Partij voor de Dieren (PvdD)

De Partij voor de Dieren organiseert op vrijdag 26 april een vertoning van de documentaire ‘De Haas in de Marathon’ in Leiden, ingeleid door Tweede Kamerlid Esther Ouwehand. De documentaire, gemaakt in opdracht van de Nicolaas G. Pierson Foundation, blikt terug op de eerste tien jaar van de partij en de unieke manier waarop zij politiek bedrijft in Nederland. Filmmaker Joost de Haas neemt de kijker mee naar de bewogen oprichting van de Partij voor de Dieren tot het moment dat zij zetels veroverde in het parlement en uitgroeide tot een haas in de marathon.

Leden, kiezers en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de filmvertoning bij te wonen op vrijdag 26 april aanstaande in restaurant Buddha’s. De zaal is vanaf 19:30 uur geopend. Esther Ouwehand zal aanwezig zijn om de documentaire te introduceren en na afloop vragen van belangstellenden te beantwoorden.


Inhoud

1.

Partij voor de Dieren (PvdD)

De Partij voor de Dieren (PvdD) beschouwt dieren als de allerzwaksten in de samenleving en wil dierenwelzijn terugbrengen op de politieke agenda. Politiek leider van de Partij voor de Dieren is Esther Ouwehand. De partij werd opgericht in 2002.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 haalde de PvdD vijf zetels, een winst van drie zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2012, 2010 en 2006. In 2019 splitste een lid zich af. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...

Terug naar boven