r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Voorjaarscongres SGP-jongeren 'Jongste schouders, zwaarste lasten?', Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 maart 2013 19:30
plaats Rotterdam
locatie Carnissesingel 210 Toon locatie
aanwezigen E. (Elbert) Dijkgraaf, J. (Jetta) Klijnsma, H.C.M. (Henk) Krol, IJ. (IJmert) Muilwijk e.a.
organisatie SGP-jongeren (SGPJ)

Nederland is in crisis. Iedereen merkt de gevolgen: bezuinigingen, werkloosheid en achteruitgang. Zowel ouderen als jongeren worden geraakt door de kabinetsplannen. Rutte-II ontkomt niet aan bezuinigingen. De vraag die op ons voorjaarscongres centraal staat, is: Wie betaalt de rekening van de crisis? Betalen de sterkste schouders (de rijken, de ouderen, tweeverdieners) de zwaarste lasten? Of krijgen de jongste schouders, de jongeren, de zwaarste lasten opgezadeld, doordat allerlei bezuinigingsmaatregelen vooral de nieuwe generaties raken? En hoe zit dat de komende jaren? Kunnen jongeren nog een (vaste) baan bemachtigen? Is een koophuis nog te bemachtigen? En voor later, is er nog geld in de pensioenpot over voor de jongeren van nu?

Antwoorden op deze vragen krijg je tijdens ons voorjaarscongres. Van harte welkom op vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart 2013 op ons congres dat het thema 'Jongste schouders, zwaarste lasten' draagt.

VRIJDAGAVOND - start om 19.30u

Sprekers

  • Jetta Klijnsma - Staatssecretaris Sociale Zaken
  • Henk Krol - Fractievoorzitter 50Plus
  • Elbert Dijkgraaf - Tweede Kamerlid SGP
  • IJmert Muilwijk - Voorzitter CNV Jongeren

Henk Krol vertelt je of er straks nog pensioen voor je is. Elbert Dijkgraaf vertelt wat de voorstellen van de SGP zijn om de woningmarkt recht te trekken, zodat jij straks een huis kunt bemachtigen. IJmert Muilwijk zal het hebben over werkgelegenheid en of jij in de toekomst nog een baan kunt krijgen. Download hier de flyer.

Manifest

Tijdens het voorjaarscongres zal SGP-jongeren een manifest met aanbevelingen ten aanzien van woningmarkt, arbeidsmarkt en pensioenen overhandigen aan staatssecretaris Klijnsma.

Afscheid

Vrijdagavond staat ook in het teken van het afscheid van Jacques Rozendaal als voorzitter van SGP-jongeren. Van 2009 tot 2013 heeft hij de kar van SGP-jongeren getrokken. Zijn laatste daad bij SGP-jongeren zal zijn afscheidsspeech zijn. Kom naar ons congres en zwaai Jacques uit.

En...

Wat bieden we nog meer op ons congres? Standjes met informatie over SGP-jongeren en andere organisaties, filmpjes om de onderwerpen te lanceren en een spetterend debat met de sprekers.

ZATERDAGOCHTEND - start om 09.30u

Zaterdag wordt de Algemene Ledenvergadering van SGP-jongeren gehouden. Tevens zal de nieuwe voorzitter zich presenteren en een maidenspeech houden. Wees erbij! We sluiten de ochtend (en ons congres) af met een lunch.

AANMELDEN

Aanmelden voor ons voorjaarscongres kan door een mailtje te sturen naar info@sgpj.nl. Graag bij je aanmelding vermelden:

  • Naam
  • Adres
  • E-mail
  • Telefoonnummer

Overnachting met ontbijt en lunch kost 12,50

Op de locatie zijn slaapplekken. 's Nachts gaan we gezellig sporten in de gymzaal van het Hoornbeeck College.


Inhoud

1.

SGP-jongeren (SGPJ)

Deze Nederlandse onafhankelijke jongerenorganisatie is gelieerd aan de Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP). Van 1934 tot 2000 ging de organisatie door het leven als het Landelijk Verband voor Staatkundig-Gereformeerde Studieverenigingen (LVSGS). De SGPJ wil graag als bruggenbouwer tussen de gereformeerde en seculiere wereld dienen. Het ledental van de SGP-Jongeren ligt op ruim 9000. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

2.

Meer over...

Terug naar boven