r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

VVD-Kamerlid Harbers hoopt op herstel in voorjaar

zaterdag 15 december 2012, 16:51
gewijzigd

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid Mark Harbers van de VVD hoopt dat in het voorjaar ,,de eerste tekenen van herstel'' van de economische crisis zichtbaar worden. Hij zei dat zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Volgens Harbers zou het kabinet ,,paniekvoetbal’’ bedrijven als het naar aanleiding van sombere ramingen van De Nederlandsche Bank (DNB) nu al zou besluiten tot nieuwe bezuinigingen.

DNB voorspelde deze week dat het overheidstekort volgend jaar en in 2013 uitkomt op 3,5 procent van het bruto binnenlands product. Dat is veel hoger dan waar het kabinet vanuit gaat en boven de EU-limiet van 3 procent.

Harbers is het niet eens met D66-Kamerlid Wouter Koolmees, die vindt dat het kabinet nu al nieuwe bezuinigingen moet voorbereiden, zodat de plannen klaarliggen als dat nodig is. Volgens de VVD' er liggen er bezuinigingsvoorstellen genoeg op de plank, die zo nodig meteen te voorschijn gehaald kunnen worden. Hij wil dat het kabinet wacht tot het voorjaar. Dan wordt traditiegetouw de tussenstand opgemaakt van de begroting van het lopende jaar. Ook coalitiepartner PvdA zit op die lijn.

Terug naar boven