r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Bijeenkomst KC Zeeland over Regeerakkoord, Terneuzen

Stadhuis van Terneuzen
datum 23 november 2012 20:00
plaats Terneuzen
aanwezigen A. (André) Bosman e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

Zoals u weet is formeren en uiteindelijk regeren een kwestie van geven en nemen. Dat betekent dat we ook wat hebben moeten inleveren. Vooral het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremies en daarnaast het loslaten van het volledig in stand houden van de hypotheekrente aftrek zijn zaken die we liever niet in het akkoord zouden hebben willen zien. Wij geven u graag de kans om met ons Kamerlid André Bosman in gesprek te gaan over het hoe en waarom van deze beslissingen.

U bent van harte welkom in het Churchill Hotel, Churchilllaan 700 te Terneuzen.


Inhoud

1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 21 maart 2021 34 zetels, één meer dan bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. De VVD is daarmee met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer heeft de VVD momenteel 12 zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement.

2.

Meer over...

Terug naar boven