r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas (VVD) over aanzien Tweede Kamer, Nijmegen

De Grote Markt in Nijmegen
datum 21 november 2012 19:45
plaats Nijmegen
locatie Vlaams Cultureel Kwartier, Arsenaalpoort 6, Nijmegen Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Terug JD Blog Op bezoek bij D66-campagne in het buitenland met Eelco Keij Terwijl in Nederland de echte debatten en campagne nog niet gestart waren sprak ik op UC Berkeley met kandidaat kamerlid Eelco Keij Toon locatie
aanwezigen F.W. (Frans) Weisglas e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD)

Frans Weisglas zat van 1982 tot 2006 namens de VVD in de Tweede Kamer, en was van 2002 tot 2006 Voorzitter van de Tweede Kamer. Hij werd opgevolgd door Gerdi Verbeet. Deze avond met deze oud-Kamervoorzitter zal in het teken staan van het aanzien van de Tweede Kamer.

Hoe zijn de gedragsregels in ons parlement gewijzigd door het opkomende populisme, en wat is de rol van de media op het mediagenieke optreden van Kamerleden tijdens het Vragenuurtje? Moet een voorzitter toestaan dat een Kamerlid 'Doe eens normaal man' door de interruptiemicrofoons schreeuwt, en hoe beschouwt de heer Weisglas het functioneren van Gerdi Verbeet en de onlangs aangetreden Anouschka van Miltenburg? Op al deze vragen zal politieke reus Frans Weisglas deze avond antwoord geven. DWARS en JOVD zullen overigens ook aanschuiven om samen een kritisch publiek te vormen.


Inhoud

1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 5000 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...

Terug naar boven