r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Debat: 'De toekomst van de Nederlandse Biobased Economy in Europa' met diverse Tweede Kamerleden, Den Haag

datum 27 september 2012 16:00
plaats Den Haag
locatie Huis van Europa Toon locatie
aanwezigen M.L. (Mei Li) Vos, B. (Bas) Eickhout, R.W. (René) Leegte e.a.
organisatie Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL)

Op 27 september organiseert het cluster Biobased Delta samen met het Europees Parlement een debat rond de vraag: hoe kunnen we er samen voor zorgen dat de Nederlandse biobased economy de meest concurrerende van Europa wordt?

In dit dynamische debat zullen we ingaan op regelgeving en financieringsmogelijkheden uit Europa, die van belang zijn voor de Nederlandse Bioeconomy. Sprekers zijn onder andere Bas Eickhout (Europarlementariër GroenLinks), Mei Li Vos (Tweede Kamerlid PvdA), Rene Leegte (Tweede Kamerlid VVD), Roel Bol (programma directeur Biobased Economy EL&I) en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, decentrale overheden en kennisinstellingen.

Meer informatie staat op www.biobasedevent.eu


Inhoud

1.

Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL)

In elk van de lidstaten heeft het Europees Parlement minstens één bureau. Voor Nederland is dat het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland. Grote landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje hebben meerdere bureaus.

Het bureau bevindt zich aan de Korte Vijverberg in Den Haag. Het pand - het Huis van Europa - wordt gedeeld met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie, wat bijzonder praktisch is voor mensen die regelmatig contact onderhouden met beide Europese instellingen, zoals politici, journalisten en belangenbehartigers.

2.

Meer over...

Terug naar boven