r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Patricia van der Kammen volgt Madlener op

maandag 10 september 2012, 17:55

BRUSSEL (ANP) - De Brabantse politica Patricia van der Kammen volgt Barry Madlener op als afgevaardigde van de PVV in het Europees Parlement (EP). Madlener, de leider van de vierkoppige PVV-delegatie in het EP, keert na de verkiezingen woensdag terug in de Tweede Kamer.

Madlener staat op de 8e plaats van de PVV-kandidatenlijst. De 40-jarige Van der Kammen, lid van de Provinciale Staten, staat op 32. Gezien de peilingen is het niet waarschijnlijk dat zij in de Tweede Kamer komt, aldus een woordvoerder maandag. Nieuwe delegatieleider wordt PVV-Europarlementariër Laurence Stassen.

Van der Kammen had eind vorig jaar al in het EP kunnen komen omdat Nederland een extra parlementszetel kreeg toegewezen. De PVV had recht op die plek gezien de uitslag van de laatste Europese verkiezingen.

Maar ex-PVV'er Daniël van der Stoep besloot na zijn vertrek uit het EP terug te keren als onafhankelijk afgevaardigde. Hij was in de PVV-delegatie al vervangen door Auke Zijlstra, waardoor Van der Kammen met lege handen stond.

Terug naar boven