r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Tyfushoeren en Vuile Flikkers, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 10 september 2012 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen J. (Jan) Heemskerk, J. Heemskerk, J.F. (Jan) Heemskerk, S. (Samira) Bouchibti, A. (Ahmed) Marcouch, K. (Karin) Spaink e.a.
organisatie De Balie

De Brusselse documentaire Femme de La Rue over seksisme in een wijk in Brussel maakte de afgelopen tijd veel los. Naar aanleiding van deze oproer organiseert De Balie een debat over seksuele intimidatie in de straten van Amsterdam. Vrouwen en homo’s krijgen ook in Nederland te maken met gelonk, verwensingen of bedreigingen. Een allochtoon probleem? En wat doen we er aan? Tijd voor oplossingen en een broodnodige discussie.

Met o.a.: Robert Flos (Fractievoorzitter VVD Amsterdam), Ahmed Marcouch (PvdA, Tweede Kamer), Margriet van der Linden (Opzij), Noortje Thijssen (socioloog en medewerker van Wetenschappelijk Bureau GroenLinks), Karin Spaink (schrijfster), Ingrid Hoogervorst (schrijfster, literatuurcriticus), Samira Bouchibti (programmamaker, politica), Lykele Muus (acteur), Zarayda Groenhart (voormalig presentatrice BNN/columniste) en Jan Heemskerk (voormalig hoofdredacteur Playboy).

Moderatoren: Maud van der Wiel en Marike Simons.


Inhoud

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Terug naar boven