r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Hét Grote Brabantse Verkiezingsdebat, Tilburg

Gemeentehuis van Tilburg
datum 2 september 2012 19:00 - 22:30
plaats Tilburg
locatie Popcentrum 013 Toon locatie
aanwezigen A. (Anouchka) van Miltenburg, M. (Fleur) Agema, R.M. (Renske) Leijten, J. (Jetta) Klijnsma, L. (Liesbeth) van Tongeren, S. (Stientje) van Veldhoven-van der Meer, M.C.G. (Mona) Keijzer e.a.
organisatie Wereldpodium

Van de VVD naar de SP, van rechts naar links, van ik naar wij: de verkiezingen van 12 september kunnen leiden tot een politieke aardverschuiving. Onder het motto ‘Ieder voor zich en wij voor ons allen’ organiseert Tilburg DebatStad op zondagavond 2 september Hét Grote Brabantse Verkiezingsdebat.

Een debat waarin niet de poppetjes maar de inhoud centraal staat. Een debat tussen de hoogstgeplaatste vrouwen op de lijsten. Een debat tussen Mona Keijzer (CDA), Jetta Klijnsma (PvdA), Renske Leijten (SP), Stientje van Veldhoven (D66), (en naar aller waarschijnlijkheid) Edith Schippers (VVD) en Jolande Sap (GroenLinks) *

‘Ieder voor zich en wij voor ons allen’ gaat over de grote vragen van deze tijd.

Zelfredzaamheid: is zelfredzaamheid de oplossing voor de onbetaalbaar wordende zorg en pensioenen? Moeten dure medicijnen uit het ziekenfonds? Moeten we voor onze AOW het eigen huis opeten? Wat is de toekomst van de ‘rugzakjes’, sociale werkplaatsen en speciaal onderwijs?

Europa: is Europa beter af zonder de Grieken, de Spanjaarden en de Italianen? Of hebben we Europa nodig omdat China ons anders wegblaast? Wat is de toekomst van de eerlijke handel, innovatie en de Hollandse handelsgeest?

Vertrouwen: Met míj gaat het goed zeggen Nederlanders, maar met óns gaat het slecht. Hoe zetten we Nederland weer op het goede spoor? Hoe herwinnen wij het vertrouwen in onszelf?

Als vanzelfsprekend vindt Het Grote Brabantse Verkiezingsdebat plaats in Tilburg. Buiten Amsterdam profileert geen andere Nederlandse stad zich zo sterk in publieksdebatten. Geen enkele stad kent een koepel als Tilburg DebatStad, waarin 13 organisaties het gesprek op peil te houden.

‘Ieder voor zich, en wij voor ons allen’ wordt omlijst met muziek en inspirerende columnisten. De presentatie is in handen van Michel Jehae (MilieuCafe) en Ralf Bodelier (Wereldpodium). Muziek is er van Isabelle Amé (o.a. winnares van de ‘Wie Rockt Groots’ talentenjacht). Locatie is popcentrum 013. Meer informatie volgt.

Datum: zondag 2 september 2012

Tijd: 19.00 - 21.30 uur. Inloop vanaf 18.00, zaal open om 18.30

Locatie: Popcentrum 013, Veemarktkwartier in Tilburg

Entree: 3,50 aan de kassa

  • Ook Fleur Agema (PVV) werd uitgenodigd. Haar woordvoerder laat weten dat mevrouw Agema op 2 september verhinderd is.

Het Grote Brabantse Verkiezingsdebat wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Tilburg


1.

Meer over...

Terug naar boven