r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Madlener voor PVV naar Tweede Kamer

zaterdag 2 juni 2012, 15:42

DEN HAAG (ANP) - De delegatieleider van de PVV in het Europees Parlement, Barry Madlener, keert na de verkiezingen van 12 september terug naar de Tweede Kamer. Laurence Stassen volgt hem op als delegatieleider in Brussel, waar ze al namens de PVV een zetel had. Dat zei PVV-leider Geert Wilders zaterdag tegen persbureau ANP.

Wilders wil met de bekendmaking voorkomen dat de indruk ontstaat dat Stassen het veld moet ruimen vanwege de mislukte coalitie in Limburg. Stassen maakte eerder op de dag bekend het fractieleiderschap in de Provinciale Staten op te geven. Ze blijft wel in de Provinciale Staten.

Madlener komt op verzoek van Wilders weer terug naar Den Haag. Over de rest van de kandidatenlijst wilde Wilders nog niets kwijt. ,,We zitten nog middenin de procedure'', aldus de PVV-leider. Hij presenteert de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer in juli.

De 43-jarige Madlener zat van eind november 2006 tot half juli 2009 voor de PVV in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij raadslid in Rotterdam voor Leefbaar Rotterdam. Bij de Europese verkiezingen in 2009 was hij lijsttrekker voor de PVV.

Delen

Terug naar boven