r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

SES Congres 'Grenzeloos Europa', Amsterdam

datum 5 april 2012 09:30 - 17:00
plaats Amsterdam
locatie Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, NES 43 Toon locatie
aanwezigen J. (Judith) Sargentini e.a.
organisatie Studievereniging Europese Studies (SES)

Inhoud

1.

Grenzeloos Europa

Een congres over migratie op een continent in beweging

De grenzen binnen Europa vervagen, terwijl ze om Europa heen juist versterken. Bestaat er een Europese muur of is Europa grenzeloos?  En hoe gaan wij om met de bijkomende economische en culturele aspecten van migratie? Waar ligt de grens? Studievereniging Europese Studies (SES) organiseert donderdag 5 april het congres ‘Grenzeloos Europa’, over migratie in een continent waar de mogelijkheden oneindig lijken. Vanuit de vier invalshoeken van Europese Studies – cultuur, historie, rechten en economie – zal migratie in Europa benaderd worden. In de ochtend zijn er lezingen en ’s middags kun je kiezen uit vier interactieve workshops.

Het Europa Congres is een jaarlijks terugkerend evenement voor en door studenten waarin wetenschap met actualiteit wordt gecombineerd. SES wil hiermee een platform creëren voor discussie tussen deskundigen en studenten.

Sprekers zijn: Prof. dr. L.A.C.J. Lucassen (professor Social Hisotry, UL ), prof. dr. H. van Houtum (onderzoekscoördinator, RUG ), prof. dr. M.J. Wintle (hoogleraar Europese geschiedenis, UvA ) en drs. J. Sargentini (Europarlementariër voor GroenLinks). Dagvoorzitter is Frans Weisglas (VVD-politicus).

Aanmelding

Aanmelden kan via de website. Vanaf 19 maart 2012 is het mogelijk een kaartje te kopen in het SES-kantoor (Spuistraat 134 Kamer 0.0, Amsterdam).

Kosten

Studenten: €10,-

Niet-studenten: €15,-

Dit congres wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Montesquieu Instituut.


2.

Meer over...

Terug naar boven