r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Di Rupo haalt uit naar Merkel

maandag 23 januari 2012, 11:54
gewijzigd

BRUSSEL/BERLIJN (ANP) - De Belgische premier Elio Di Rupo heeft uitgehaald naar de Duitse bondskanselier Angela Merkel, uitgerekend op de dag dat de socialist een bezoek brengt aan zijn christendemocratische collega.

In het tijdschrift Der Spiegel laakt Di Rupo maandag Merkels visie op Europa. Hij vindt dat zij zich te veel bemoeit met Belgische aangelegenheden bij het zoeken naar oplossingen voor de schuldencrisis. Ook Europa zou zich te veel inmengen.

Maar op een persconferentie na afloop van het overleg tussen Di Rupo en Merkel bleken de plooien gladgestreken, meldden Belgische media. De Belgische premier stelde dat zijn kritiek niet om Duitse dominantie draait.

Merkel op haar beurt erkende dat er verschillende systemen bestaan in de verschillende landen. De bondskanselier pleitte eerder voor afschaffing van de automatische aanpassing van de lonen aan de inflatie in België.

Onlangs kritiseerde een minister uit het kabinet-Di Rupo, de socialist Paul Magnette, de Europese Commissie voor haar bemoeizucht.

Terug naar boven