r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

BOBCATSSS 2012, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 23 januari 2012 - 25 januari 2012
plaats Amsterdam
aanwezigen K. (Karin) Spaink e.a.
organisatie Digitaal Erfgoed Nederland (DEN)

Op 23, 24 en 25 januari 2012 viert BOBCATSSS – hét jaarlijkse internationale congres voor informatiespecialisten – haar 20e verjaardag in Amsterdam. De organisatie is in handen van studenten en medewerkers van de Hanzehogeschool Groningen, de Hochschule der Medien (Stuttgart) en de Hogeschool van Amsterdam. het thema: Information in E-motion.

Maar liefst 200 bijdragen zijn ingezonden door 32 landen wereldwijd: India, Zuid-Afrika, de VS, Brazilië en veel Europese landen.

In 2012 staat het thema 'Information in E-motion' centraal. Informatie is tegenwoordig overal en continue digitaal in ‘beweging’ en ook beschikbaar via verschillende (nieuwe) kanalen, zoals Twitter. Deze ontwikkelingen roepen nieuwe juridische, technische en sociologische vragen op die allerlei emoties teweegbrengen. Informatiespecialisten spelen een cruciale rol bij het vormgeven van de informatiesamenleving. Eén onderwerp dat tijdens het symposium aan de orde zal komen is het Nieuwe Werken: je kunt vandaag de dag overal aan het werk, of dit nu thuis, op het werk of in het café is.

De officiële opening is op 23 januari 2012 in het Tropenmuseum (KIT). Keynote speakers Geert Lovink en Karin Spaink houden een prikkelende presentatie over respectievelijk 'A world beyond Facebook: Alternatives in Social Media' en 'Privacy is the cornerstone of personal safety'. Het congres bestaat verder uit diverse parallelsessies, workshops en lezingen van studenten, docenten en professionals.

Ga voor meer informatie en het programma naar:

www.bobcatsss2012.org .


1.

Meer over...

Terug naar boven