r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

BNR Crossroads, Amsterdam

felix meritis
datum 23 november 2011 15:00
plaats Amsterdam
locatie Felix Meritis Toon locatie
aanwezigen M.L. (Mei Li) Vos, R.G.C. (Dolf) van den Brink e.a.
organisatie Felix Meritis (Europees centrum voor kunst, cultuur en wetenschap)

Aanvang: 15:00

Toegang: Gratis

Verschillende generaties maken op de kruispunten in hun leven andere keuzes. Langer doorwerken of juist eerder met pensioen? Gaan freelancen of een sabbatical? Wat zijn de slimste keuzes?

Bij BNR Crossroads komen 100 mensen van drie verschillende generaties bijeen om hun dromen over de toekomst met elkaar te delen. Wat wil een twintiger en hoe kijkt iemand van zestig daar tegen aan? Zijn hun gedachtes hierover wel zo verschillend?

En vooral: hoe kan je die ambities het beste realiseren? Onder leiding van BNR-presentator Rens de Jong gaan diverse deskundigen en mensen uit verschillende generaties samen de nieuwe routes uitstippelen op weg naar de toekomst.

Sprekers:

Emilie Schols is pensioendeskundige. Eerder was ze directeur Juridische en Fiscale Zaken bij SNS Reaal Verzekeringen en consultant bij een pensioenadviesbureau. Schols studeerde Rechten. In 2009 promoveerde ze in het Pensioenrecht.

Mei li Vos is politicoloog. In 2005 was ze medeoprichter van Alternatief voor Vakbond, een vakbond voor outsiders op de arbeidsmarkt, zoals flexwerkers, zzp-ers en uitzendkrachten. Tussen 2007 en 2010 was ze Tweede Kamerlid voor de PvdA.

Tessa van Asselt is strateeg bij Trendsactive. Ze verzamelt trends van wetenschappers, publicisten, futuristen en trendwatchers en vertaalt deze naar praktisch bruikbare informatie. Van Asselt studeerde Creative Development en Youthstudies.

Dolf van den Brink is hoogleraar Monetaire Economie en Financiële Instellingen aan de Universiteit van Amsterdam en commissaris bij de Arbo Unie. Van 1997 tot 2002 was hij lid van de Raad van Bestuur bij ABN Amro. Van den Brink studeerde Economie.

Hennie van der Most is serial entrepreneur. Hij staat bekend om het opkopen en omtoveren van oude bedrijfspanden in attractieparken, zoals Speelstad Oranje en De Vluchtheuvel. Van der Most begon zijn loopbaan in 1974 als handelaar in oud ijzer

Aansluitend is er een borrel


1.

Meer over...

Terug naar boven