r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Zorg voor kwetsbare ouderen, Lelystad

Lelystad, zuil van Lely
datum 28 november 2011 13:30 - 16:30
plaats Lelystad
locatie Woonzorgcentrum de Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201-p Lelystad Toon locatie
organisatie VU Connected

Dorly Deeg, hoogleraar epidemiologie van veroudering aan het VUmc, spreekt tijdens een mini-symposium over thuiswonende kwetsbare ouderen. Aansluitend volgen rondetafelgesprekken tussen professionals en zorgvrijwilligers over de alledaagse wisselwerking bij de zorg voor ouderen.

Lezing: thuiswonende kwetsbare ouderen

Dorly Deeg gaat specifiek in op het profiel van de kwetsbare oudere: Wat maakt hen kwetsbaar? Wanneer spreek je van een kwetsbare oudere? Hoe herken je een kwetsbare oudere? Welke interventies zijn er voorhanden?

Rondetafelgesprekken

Tijdens de rondetafelgesprekken praten professionals en zorgvrijwilligers over diverse dilemma's uit de praktijk: Wat zijn de verschillen tussen zorgvrijwiligers en professionals? Welke informatie geef je als professional door aan de vrijwilliger? Welke wensen hebben kwetsbare ouderen? Hoe ver rijkt de verantwoordelijkheid van de vrijwilliger en wanneer komt de professional in beeld? Hoe kunnen vrijwilligers en professionals samen optrekken bij de verzorging van kwetsbare ouderen?

LET OP: De rondetafelgesprekken zijn enkel voor professionals en vrijwilligers in de ouderenzorg.

Programma

  • 13.30 uur: inloop met koffie en thee
  • 13.50 uur: welkom door dagvoorzitter Ria Rodenburg (Icare)
  • 14.05 uur: lezing Dorly Deeg (VUmc)
  • 14.50 uur: pauze met mogelijkheid markt te bezoeken met kraampjes zorginstanties
  • 15.05 uur: rondetafelgesprekken zorgvrijwilligers en professionals
  • 15.50 uur: terugkoppeling gespreksrondes en beantwoorden vraag: wat te doen met de resultaten?
  • 16.25 uur: woord van dank en borrel

Aanmelden voor lezing én rondetafelgesprekken

Ben je professional of zorgvrijwilliger Welzijn Lelystad/Meldpunt vrijwilligerszorg? Dan is deelname aan het mini-symposium gratis en ben je welkom bij het gehele programma. Aanmelden is nodig en kan door een email te sturen aan: info@welzijnlelystad.nl. Bij aanmelding vermeld je of je professional danwel zorgvrijwilliger bent. Met daarbij je functie en de zorgorganisatie waaraan je verbonden bent. Voor zorgvrijwilligers is telefonisch aanmelden ook mogelijk via telefoonnummer: 0320 707159 (Welzijn Lelystad).

Aanmelden alleen lezing

Wil je alleen de lezing van Dorly Deeg bijwonen? Meld je dan aan via de aanmeldbutton rechtsboven deze pagina voor de lezing van Dorly Deeg. Voor leden VU Connected is het gratis, voor niet-leden €5.

Veroudering deskunige

Dorly Deeg doet onderzoek naar ouderdom en volksgezondheid. Deeg en haar collega’s verzamelen al twintig jaar gegevens over fysiek, cognitief, emotioneel en sociaal functioneren van ouderen tussen 55 en 85 jaar. Zij leidde het baanbrekende onderzoek naar depressie onder ouderen.


1.

Meer over...

Terug naar boven