r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

OESO: Ierland moet harder bezuinigen

vrijdag 14 oktober 2011, 15:35
gewijzigd

DUBLIN (ANP) - Ierland moet het begrotingstekort sneller terugbrengen, als het land zijn geloofwaardigheid op de financiële markten wil herstellen en de groei wil stimuleren. Dat meldde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) vrijdag in een rapport.

Volgens de OESO moet Ierland meer bezuinigen dan dat het eerder met de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft afgesproken. Ierland kreeg in 2010 voor 85 miljard euro aan noodsteun van de EU en het IMF. Het land moest volgens de afspraken die toen werden gemaakt, het begrotingstekort in 2012 terugbrengen tot 8,6 procent.

Volgens de OESO is Ierland op weg om aan deze verplichting te voldoen, maar zou het land eigenlijk harder moeten lopen om op den duur weer terug te kunnen keren naar de internationale financiële markten.

De OESO verhoogde de verwachting voor de economische groei van Ierland voor dit jaar tot 1,2 procent, van een eerder verwachtte nul procent. Maar de Ierse economie zal volgend jaar een groei van slechts 1 procent doormaken, aldus de OESO. Eerder verwachtte de organisatie voor 2012 een groei van 2,3 procent.

Terug naar boven