r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Karin Spaink: perfecte lichaam, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 13 oktober 2011 19:30
plaats Amsterdam
locatie Bright City Toon locatie
aanwezigen K. (Karin) Spaink e.a.
organisatie VU Connected

Als kind droomde Karin Spaink weg bij de sprookjes van Andersen. De rode schoentjes, De kleine zeemeermin, De nieuwe kleren van de keizer: prachtige verhalen over het (im)perfecte lichaam en uiterlijk. Elsbeth Etty praat met Spaink over haar blijvende fascinatie voor Andersen, ook toen haar eigen lichaam het stevig liet afweten.

Sprookjes van Andersen

Karin Spaink vindt sprookjes behalve leerzaam en moralistisch ook psychologisch interessant. Sprookjes gaan over angsten: wat als je je ouders kwijt raakt? Wat als je lichaam met je op de loop gaat? Wat als je je lichaam niet kunt vertrouwen?

Over Karin Spaink

Karin Spaink is columnist, essayist, publicist, schrijfster en feministe. Ze schrijft o.a. voor het Parool, Medisch Contact en is hoofdredacteur van The Next Ten Years, een serie over de maatschappelijke gevolgen van internet.

Eet een hapje vooraf

Van tevoren, tussen 18.00 en 19.30 uur, kun je eten voor een speciale VUconnected-prijs van € 8,50. Meld je aan via info@vuconnected.nl o.v.v. Diner Literatuur 13 oktober. LET OP: als je je aanmeldt voor het eten moet je je ook nog inschrijven voor Literatuur op de Zuidas zelf.

Aanmelden

Je kunt je via de website aanmelden of stuur een email naar info@vuconnected.nl met daarin vermeld: titel van het programma, je naam, adres,functie/organisatie, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer. De toegang is € 5,00 . Voor studenten en leden is het gratis.

Volgende keer

De volgende Literatuur op de Zuidas is 10 november. Martin Simek is dan te gast bij Elsbeth Etty.

Fotograaf: Bob Bronshof


1.

Meer over...

Terug naar boven