r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Everts nieuwe directeur AFM

maandag 25 juli 2011, 13:46

AMSTERDAM (ANP) - Gerben Everts (40) is benoemd tot directeur bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hij is de opvolger van Steven Maijoor die eerder dit jaar is benoemd tot voorzitter van de nieuwe Europese effectentoezichthouder ESMA. Everts zal in het vroege najaar in dienst treden, maakte de AFM maandag bekend.

De nieuwe directeur zal in de managementgroep van de toezichthouder op de financiële markten de verantwoordelijkheid voor het toezicht op accountantsorganisaties en financiële verslaggeving op zich nemen.

Everts is afkomstig van pensioenuitvoerder APG waar hij manager corporate finance, control en riskmanagement was. Daarvoor werkte hij van 2002 tot 2006 in Brussel bij de Europese Commissie. Hij was daar onder meer betrokken bij de coördinatie van het Actieplan Financiële Diensten.

Van 1998 tot 2002 werkte Everts bij het ministerie van Financiën. Hij hield zich daar bezig met de introductie van onafhankelijk publiek toezicht op financiële verslaggeving en de aanscherping van de wetgeving over marktmisbruik.

Terug naar boven