r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

UITMARKT | POLITIEKE QUIZ, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 27 augustus 2011 15:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen G. (Geert) Wilders, M.J. (Job) Cohen, M.C.F. (Rita) Verdonk e.a.
organisatie De Balie

De 34e Uitmarkt gaat van start in het culturele hart van Amsterdam met op zaterdagmiddag in De Balie: "De Politieke Pub-Quiz"

Wat gebeurde ook al weer tijdens de Cuba-crisis? Wie liet Rita Verdonk struikelen? Hoe zag Stalin er vroeger uit? Welke politieke situatie stond model voor de film Dirty Harry?

Veel cafe's in Amsterdam organiseren pub-quizzen. Onder het genot van bier en wijn tal van grappige en ontroerende kennisvragen beantwoorden, voor de eer, vaderland en originele prijzen. De Balie doet dit op haar eigen manier, tijdens de Uitmarkt.

VOORBEELDVRAAG

President Ronald Reagan was een acteur. Dat weten we allemaal. Maar wie van de volgende acteurs bekleedt momenteel een openbaar en gekozen ambt in de Verenigde Staten?

 • A) 
  Sylvester Stalone
 • B) 
  Clint Eastwood
 • C) 
  Jean-Claud van Damme
 • D) 
  Steven Seagal

Centraal staat politiek in de brede zin van het woord. Of het nu over de Vietnam-oorlog, de proefballonen van Geert Wilders, het gestuntel van Job Cohen of de onrust in het Midden-Oosten gaat.

Tijdens de Uitmarkt 2011 presenteert De Balie de enige echte Politieke Pub-Quiz, waarbij we op verrassende en originele wijze de wereldpolitiek van de afgelopen eeuw onder de loep nemen.

Onder het genot van bier en borrelnoten wordt door teams gestreden om de eer en fijne prijzen.

Met veel actuele en historische fragmenten, quotes, referentie naar populaire cultuur en kennisvragen.

Toegang gratis! Om 15 en 16 uur.

PRIJZEN

?1e prijs: Dag meelopen met Tweede Kamerlid naar keuze (PVV o.v. ;-) )!

?2e prijs: Jij als panellid tijdens een avond in De Balie. Op basis van je eigen voorkeur en kennis!

?3e prijs: Werk een dag mee als programmamaker in De Balie.

Voor meer informatie zie UITMARKT 2011


Inhoud

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Terug naar boven