r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Dappere nieuwe wereld, Amsterdam

felix meritis
datum 8 juni 2011 20:00
plaats Amsterdam
locatie Felix Meritis Toon locatie
aanwezigen R.H.A. (Ronald) Plasterk, B. (Bas) Eickhout, J. (Joop) Hazenberg, R. (Rens) van Tilburg, Th.H.Ph. (Thierry) Baudet e.a.
organisatie Felix Meritis (Europees centrum voor kunst, cultuur en wetenschap)

Aanvang: 20:00

Toegang: gratis

Denktank Prospect presenteert zijn eerste essaybundel Dappere nieuwe wereld. Hierin komen uitsluitend jonge denkers aan het woord over de toekomst van Nederland, zowel over actuele problemen als mogelijke oplossingen.

Zo pleit Haroon Sheikh voor het inbedden van de economie in traditie en cultuur. Farid Tabarki vindt de overheid te log en doet voorstellen voor decentralisatie. Marike Stellinga stelt dat de overheid meer kapot maakt dan ons lief is en waarschuwt voor de schaduwkanten van overheidshulp. Thierry Baudet waarschuwt tegen de partijoligarchie en pleit voor veranderingen in het kiesrecht.

Een jonge generatie laat haar stem horen. Dappere nieuwe wereld is een boek vol eye-openers, verrassende opvattingen en geluiden van denkers die in het publieke debat een steeds grotere plaats opeisen. De presentatie belooft een dynamisch programma te worden van oude bestuurders en jonge denkers. 

De 21 jonge denkers: Jamila AanziKirsten van den Hul, Farid Tabarki, Caspar van den Berg, Rindert de GrootMarike Stellinga, Thierry Baudet, Joop Hazenberg, Koert Debeuf, Casper ThomasWillemijn Verkoren, Henk van HoutumBas EickhoutJasper BlomRens van TilburgMatthijs LeendertseNatasja van den Berg, Ruben van Zwieten, Joey Hullegie en Haroon Sheikh.

Georganiseerd door Denktank Prospect, Uitgeverij Van Gennep en Felix Meritis.


1.

Meer over...

Delen

Terug naar boven