r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

KennisCafé: Geen enkel risico, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 21 maart 2011 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen Tj.H.J. (Tjibbe) Joustra, B.A. (Beatrice) de Graaf e.a.
organisatie De Balie

Tegenslag en ongeluk worden nauwelijks meer geaccepteerd. Burgers kijken naar anderen of de overheid als hen iets overkomt. Van eten waar je ziek van wordt of een vallende dakpan tot verkeersongelukken of zelfs terroristische aanslagen. Wie is er schuldig? Waar is de genoegdoening? Waarom zijn de regels niet gehandhaafd?

De overheid doet zijn uiterste best hen tegemoet te komen in het streven naar een risicoloze samenleving - met alle gevolgen van dien - maar kan risico’s natuurlijk nooit helemaal uitsluiten. Martijn van Calmthout gaat in gesprek met sociologen, politicologen en psychologen over controle en de onwil om risico’s te accepteren.

Met o.a. Beatrice de Graaf (Universiteit Leiden), Willem Schinkel (Erasmus Universiteit Rotterdamen) en Tjibbe Joustra (Onderzoeksraad voor de Veiligheid).

Het KennisCafé is een co-productie van De Volkskrant, KNAW, science center NEMO en De Balie.


Inhoud

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Terug naar boven