r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Het Binnenhof-Examen o.l.v. Joris Luyendijk , Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 17 januari 2011 20:00
plaats Amsterdam
locatie Paradiso Toon locatie
aanwezigen A. (Anouchka) van Miltenburg e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Met: Peter Kee (politiek redacteur Pauw en Witteman), Anouchka van Miltenburg (lid Tweede Kamer VVD), Roderik Potjer (lobbyist Pauw Sanders Zeilstra Van Spaendonck), Tino Wallaart (voorlichter, oa voormalig voorlichter minister Cramer (VROM) )

Het Binnenhof-examen o.l.v. Joris Luyendijk is een programma over de codes en mores in de Haagse politiek en het spel dat wordt gespeeld om de gunst van het volk. Hoe word je gezien, maar vooral: hoe zorg je dat er naar je wordt geluisterd? Een avond over invloed, macht, idealen, strategieën, populisme, elitisme - ofwel: een inkijkje in de Haagse praktijk anno 2011.

De avond bestaat uit een examengedeelte dat wordt afgelegd door bezoekers. De juiste antwoorden worden vervolgens toegelicht door het panel van ervaringsdeskundigen. Wie goed scoort bij het examen, kent de ins en outs van het politieke spel en het huidige, Nederlandse medialandschap. Maar wie slecht scoort, hoeft zich niet te schamen. Wellicht siert het je zelfs.

Joris Luyendijk presenteert de avond. Hij is de auteur van het onlangs verschenen boek: ‘Je hebt het niet van mij, maar…’ (inmiddels 50.000 verkochte exemplaren) waarin hij als antropoloog de vier Haagse ‘stammen’ analyseert: lobbyisten, politici, journalisten en voorlichters. Deze vier stammen, die gezamenlijk het beeld van de landelijke politiek vormen en bepalen, komen tijdens het examen uitgebreid aan de orde.

De examenvragen zijn voorzien van foto’s uit de praktijk. Met dank aan parlementair fotograaf Martijn Beekman. Het Binnenhof-examen is een Paradiso productie.

Het Binnenhof-Examen o.l.v. Joris Luyendijk

Paradiso

Datum: maandag 17 januari 2011 Aanvang: 20:00

Zaal open: 19:30

Entree: 10,- (incl. daglidmaatschap)

Tickets via {l" }www.ticketservice.nl


Inhoud

1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...

Terug naar boven