r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Frans Weisglas spreker politiek café Oegstgeest

Molen in Oegstgeest
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 5 oktober 2010 19:00
plaats Oegstgeest
locatie Het Beleg Toon locatie
aanwezigen F.W. (Frans) Weisglas e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

Oud-Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas is de gastspreker op het politiek café dat de VVD organiseert op dinsdag 5 oktober in Het Beleg van Oegstgeest.

Frans Weisglas is een van de weinige VVD’ers die zich kritisch heeft uitgelaten over de huidige kabinetsformatie. Het onderwerp van dit politieke café is dan ook deze formatie. Wellicht dat tegen die tijd de onderhandelingen hebben geleid tot een nieuwe regering. Niet waarschijnlijk, maar ook niet ondenkbaar dat de onderhandelingen nergens toe hebben geleid. In beide gevallen voldoende stof om over te discussiëren.

Zoals gebruikelijk zijn deze bijeenkomsten van de VVD openbaar. Sterker nog, de partij laat weten dat andersdenkenden van harte welkom zijn. Dit maakt de discussie interessanter. U bent vanaf 19.50 uur welkom in Het Beleg van Oegstgeest. De drankjes zijn voor eigen rekening. De VVD zorgt voor lekkere hapjes. Overigens is voorafgaande aan dit politieke café ook een algemene ledenvergadering. Die start om 19.00 uur en vindt ook plaats in Het Beleg.


Inhoud

1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga werd in september 2019 uit de partij gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer heeft de VVD momenteel 12 zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement.

2.

Meer over...

Terug naar boven