r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Wim van de Camp het stilst in Europarlement

zaterdag 3 juli 2010, 12:12

BRUSSEL (ANP) - CDA-delegatieleider Wim van de Camp is van alle Nederlandse Europarlementsleden het minst aan het woord in de plenaire zaal. De CDA'er sprak sinds de verkiezing een jaar geleden slechts vier keer.

Van de Camp (56) kwam in 2009 nieuw in het Europarlement, na een periode van 23 jaar als Tweede-Kamerlid. In de Kamer stond Van de Camp als CDA-fractiesecretaris vaak aan de interruptiemicrofoon. In het Europees Parlement bestaat zo'n microfoon echter niet.

Het spraakzaamst is Bas Belder, het enige Europarlementslid van de SGP. Belder mocht 36 toespraken houden tijdens de zittingen in Straatsburg en Brussel. De 63-jarige Belder is van de 25 Nederlandse Europarlementsleden bovendien het vaakst aanwezig. Sinds zijn herverkiezing een jaar geleden heeft de SGP'er geen enkele van de bijna achthonderd stemmingen gemist.

Sophie in 't Veld van D66 heeft in het Europarlement de titel van kampioen-vragenstellen. In een jaar tijd leverde ze 51 schriftelijke vragen in bij de Europese Commissie. Dat is ver boven het gemiddelde van ongeveer twaalf vragen per Nederlands Europarlementslid. SGP'er Bas Belder heeft juist het minst te vragen: hij stuurde slechts een vraag in.

Terug naar boven