r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Petitie: Kroes moet in haar beleid rekening houden met laaggeletterden

dinsdag 15 juni 2010, 13:50

STRAATSBURG (ANP) - Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) moet in haar beleid rekening houden met laaggeletterden. Die dreigen door de opkomst van het internet in nog grotere problemen te komen. Kroes moet ervoor zorgen dat computertechnieken worden aangepast, zodat laaggeletterden en digibeten makkelijker digitaal kunnen communiceren.

Europarlementariër Kartika Liotard heeft Kroes dinsdag een petitie van deze strekking overhandigd. Liotard scheidde zich onlangs af van de SP , maar ze maakt wel nog deel uit van delinkse fractie in het Europarlement waartoe ook de SP behoort.

Kroes heeft aangekondigd het internetgebruik te willen propageren bij de circa 250 miljoen Europeanen die nog nooit online zijn geweest. Maar volgens Liotard negeert de eurocommissaris daarbij de mensen met leesproblemen. Ze verwijt Kroes met haar beleid alleen oog te hebben voor de goedopgeleide Europeanen. ,,Ze zet de laaggeletterden op een nog grotere afstand.''

Volgens Liotard telt Europa 100 miljoen mensen die niet of nauwelijks kunnen lezen en schrijven. In Nederland gaat het om circa anderhalf miljoen.

Delen

Terug naar boven