r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

De Leugen

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 6 oktober 2010
aanwezigen M.C.F. (Rita) Verdonk, D. (Duco) Hoogland e.a.
organisatie Het portaal

Film en debat over het menselijke gezicht van de Nederlandse politiek

Hoe betrouwbaar is Nederlandse politiek? Wie jokt, spreekt halve waarheden of houdt belangrijke informatie achter? Is dat erg of hoort dat bij het politieke spel? En, wegen alle leugens even zwaar?

De Leugen is een muzikale documentaire over een thema dat alle Nederlanders aangaat: waarheid en leugens in de politiek. Documentairemaker Robert Oey legt de motieven bloot achter het politieke drama rond de van leugens beschuldigde Ayaan Hirsi Ali. "Regels zijn regels", sprak Rita Verdonk hetgeen leidde tot het vertrek van Ayaan Hirsi Ali uit Nederland. Parallel aan deze vertelling toont Oey het persoonlijke verhaal van het jonge meisje Sadaf dat in Nederland asiel heeft aangevraagd.

Het is een bijzondere film, want hoofdrolspelers Ayaan Hirsi Ali, Hilbrand Nawijn, Britta Böhler, Rita Verdonk en Femke Halsema hebben hun medewerking aan deze documentaire verleend.

Duco Hoogland, politicoloog, praat met het publiek na over De Leugen en bevraagt speciale gasten en 'ervaringsdeskundigen' over hun mening ten aanzien van de politieke waarheid en de politieke cultuur in Nederland, anno 2010. Speciale gasten zijn in ieder geval documentairemaker Robert Oey, parlementair verslaggever voor RTL Nieuws, Frits Wester en communicatie-strateeg en voormalig adviseur van Rita Verdonk, Kay van de Linde.

Film en debat vinden plaats in Filmhuis Den Haag, Spui 191, op woensdag 6 oktober. De avond start om 19.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Filmhuis Den Haag.

Deelname: debat gratis / film €8 (standaardkortingen van toepassing)

Reserveren: via Filmhuis Den Haag 070 365 60 30


1.

Meer over...

Terug naar boven