r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

SP-partijbestuur: geen ernstige zaken

dinsdag 1 juni 2010, 18:41

DEN HAAG (ANP) - Het partijbestuur van de SP heeft geen enkele aanleiding te denken dat er in de Europese fractie van de partij ,,ernstige zaken'' zijn voorgevallen. Dat zei algemeen secretaris Hans van Heijningen van de partij dinsdag in een reactie op het opstappen van Europarlementslid Kartika Liotard.

Liotard verwijt haar ex-fractiegenoot Dennis de Jong een heel slechte werkverhouding te hebben veroorzaakt. Ze spreekt onder meer van ongeoorloofde druk, sabotage en fysieke intimidatie. Liotard lichtte dinsdagochtend het partijbestuur in en ze gaat als onafhankelijk lid verder in het Europees parlement. Van Heijningen erkent dat de samenwerking al lange tijd niet goed liep. Naar eigen zeggen is hij de afgelopen tijd druk doende geweest om oplossingen aan te dragen en was hij nog niet klaar. ,,Dan is het treurig als iemand eenzijdig tot de conclusie komt dat het afgelopen is.'' Het SP-partijbestuur blijft openstaan voor een gesprek met Liotard.

,,De deur is wat ons betreft niet dicht'', aldus Van Heijningen. Het is hem dinsdag nog niet gelukt contact te krijgen met Liotard. Van Heijningen verwerpt de kritiek dat het partijbestuur niets gedaan zou hebben. Hij vindt het bovendien ,,niet chic'' dat Liotard allerlei vertrouwelijke informatie publiek heeft gemaakt. ,,Dat is niet de manier waarop het zou moeten. Ik heb ook geen zin in spelletjes om punten te winnen voor wie het meest gelijk heeft'', aldus de algemeen secretaris van de SP.

Delen

Terug naar boven